Nyitókép: Pixabay

Budapesti támadások: még három ember ellen adtak ki körözést

Infostart
2023. március 31. 15:18
A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közösség tagja elleni erőszak miatt folytatott eljárásban ("antifa támadások") az eddig kihallgatott négy gyanúsítotton kívül már további hat külföldi ellen van érvényben elfogatóparancs.

Mint arról a police.hu oldalon beszámoltak, a fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport folyamatosan dolgozik a bűncselekménysorozat felderítésén, szorosan együttműködve a német rendőrséggel.

Az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van: közülük egy német és egy olasz állampolgár letartóztatásban van, egy német állampolgár bűnügyi felügyeletét rendelték el, egy magyar állampolgár szabadlábon védekezik. A bűncselekmény-sorozattal összefüggésben a BRFK korábban további három német állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

Most pedig - a nemzetközi együttműködéssel folytatott nyomozómunka eredményeként - a Budapesti Rendőr-főkapitányság által elfogatóparanccsal körözött személyek köre újabb három német állampolgárral bővült: egy 21 éves nő és két férfi (26 és 29 évesek), akiknek a nevét és a fotóját is közzétették.