Nyitókép: police.hu videója

Kommandósok kapták el a két nehézfiút - videó

Infostart
2023. február 13. 07:24
Az éjszaka fogták el azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy erőszakkal fenyegetőzve, több millió forintot követeltek az üzlettársuktól.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályán, eredetileg csalás miatt - számolt be a police.hu.

Az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette. Az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart ugyanis haszonért értékesíteni. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy hogy megzsarolták.

A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott többmillió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor mind őt, mind a családját bántani fogják.

A kilátásba helyezett erőszakot példákkal is nyomatékosították számára.

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítőinek gyors és szakszerű reagálása okán már nem került sor. A 44 és a 48 éves budapesti férfit 2023. február 9-én éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának a segítségével elfogták. A fiatalabbik férfit Budapesten, XVIII. kerületi lakásában, míg társát a főváros XIV. kerületében, az utcán.

D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.