Nyitókép: ügyészség

Már megint késsel támadtak egy rendőrre, gumibotot kapott a férfi

Infostart
2023. február 8. 14:26
A debreceni ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a 31 éves férfi ellen.

Február 7-én este egy határ menti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszínelés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas tulajdonosa - írja az ügyészség.

A férfi egy 19 centiméteres pengéjű kést a kezében tartva közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. miközben hadonászott vele, sőt, szúrómozdulatot is tett.

Bár a rendőr figyelmeztette a férfit, az, kezében a késsel tovább közelített a rendőr felé. A rendőr ekkor hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében beült az autójába és bezárta azt.

Mivel a férfi ezt követően is közeledett a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb.

A rendőrhöz időközben csatlakozott a társa. A részeg még mindig nem tágított és " szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést".

Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor

a férfi mindkét kezét bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett.

Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.