Nyitókép: Getty Images/tirc83

Prostituáltként dolgoztattak egy fiatal lányt, aki egy évig nem lehetett egyedül a lakásban – videó

Infostart
2023. január 31. 06:25
Egy 29 éves férfi és 26 éves élettársa ellen emeltek vádat. A férfi több lányt futtatott egyszerre, rendszeresen bántalmazta őket, egyiküket pedig többször kábító hatású anyag használatára kényszerítette.

A vádirat szerint az egyik sértett fiatal lány korábban külföldön dolgozott prostituáltként, majd 2017-ben úgy döntött, hogy hazatér Magyarországra. Családjával rossz viszonyt ápolt és a lakhatása is megoldatlan volt – derül ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

Miután a lány tudott arról, hogy a 29 éves férfi és 26 éves élettársa lányok "futtatásából" él, megkereste őket azzal, hogy Budapesten szeretné folytatni a szexmunkát. Az első személyes találkozókor a nő a lányt egy XIII. kerületi lakásba vitte, ahol erotikus tartalmú fényképeket készített róla, és feltöltötte egy internetes hirdetési oldalra. Meghatározta, hogy a lánynak a szexuális szolgáltatásokért milyen összegeket kell kérnie az ügyfelektől, és azt mondta, hogy a bevétel felét át kell adnia nekik.

A lány ezután egy éven keresztül az élettársak felügyelete és irányítása alatt dolgozott:

nem mehetett sehova egyedül, és egyedül a lakásban sem tartózkodhatott.

Folyamatosan, a nap 24 órájában rendelkezésre kellett állnia, és a vádlottak által bérelt belvárosi lakásokban kellett fogadnia a hirdetésre jelentkező ügyfeleket.

A fiatal lány egy év után megszökött, 2019-ben azonban mégis visszament a férfihoz, aki ekkor már – mivel élettársa időközben várandós lett – egyedül felügyelte és irányította a neki dolgozó lányok prostitúciós tevékenységét. Ebben az időben legalább három lány dolgozott neki, a bevételüket teljes egészében elvette. A férfi rendszeresen bántalmazta a lányokat, egyiküket pedig többször kábító hatású anyag használatára is kényszerítette azért, hogy együttműködő legyen, és akár egész éjszaka tudjon dolgozni.

Az ügyészség az élettársakat kizsákmányolás céljából – a férfi esetében erőszakkal és fenyegetéssel, több ember sérelmére – elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja, fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az elfogásról videót is közzétettek: