Nyitókép: Unsplash.com

Fél milliárdos családi vállalkozásban futtatták a lányokat

Infostart
2022. december 15. 08:48
Összesen 45-öt. De fenyegették is őket, valamint családtagjaikat, több mint fél milliárd forintra szert téve.

Különleges történetet osztott meg az Infostarttal a Békés Megyei Főügyészség: egy lányokat futtató családi vállalkozásra csaptak le. 5 sarkadi fiútestvér és 3 fiúgyermekük ellen emeltek vádat, és további 8 személy is benne volt az üzletben.

2013 és 2020 májusa között prostituáltak kizsákmányolására létrehozott bűnszervezet működtetéséből tartották el magukat.

A vádirat szerint az 5 sarkadi testvér 2013-ban Berlinben kezdett el prostituáltakat foglalkoztatni. A férfiak a prostituáltak nehéz anyagi körülményeit, iskolázatlanságukat használták fel a beszervezésre, és több alkalommal szerelmet ígérve, őket gazdaságilag és érzelmileg függő helyzetbe hozva, sok esetben megtévesztéssel hálózták be.

A sértettek bevételének elvételével jelentős vagyonra tettek szert a testvérek, ezért annak növelése érdekében 2018-tól kiterjesztették a tevékenységüket, abba többeket is bevontak, bűnszervezetként működtek. Tevékenységükhöz csatlakozott 3 fiúgyermekük, és további 8, hozzájuk rokoni, közeli ismerősi szállal kötődő személy.

A sértetteket és családjaikat folyamatosan fenyegették és megalázták, félelemben tartották. Menekülési lehetőségük nem volt.

Összesen 45 sértettet használtak ki, 581 millió forint bevételük származott.

Az elfogás 2020 májusában történt meg.