Nyitókép: Volánbusz

Focilabdát csinálok a fejedből – ordította utasának a hatvani buszsofőr

Infostart
2022. november 23. 11:18
Utasát inzultálta egy távolsági busz sofőrje, próbaidős börtönt kérnek rá.

A többi utazó nyugalmának megzavarására is alkalmas módon viselkedett utasával egy távolsági busz vezetője. Azt ordította a diáknak, hogy letépi a fejét és focilabdát csinál belőle.

Az esetnek előzménye is volt. Történt ugyanis, hogy pár nappal korábban, még 2021 őszén, az egyik felszálláskor a sértett diák csak a diákigazolványát tudta bemutatni, mert nem volt nála az „igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatairól” elnevezésű dokumentum, amely a kedvezményes jegy feltétele.

Szó szót követett, és az ügyészség szerint ekkor a tanuló a pénztárba indult, hogy pótolja az otthon hagyott igazolást, de a sofőr nem várta be őt, hanem

kihajtott a pályaudvarról.

A diák így lekéste budapesti óráit.

Ahogy írtuk pár nappal később, egész pontosan 2021. október 12-én reggel az utas és a sofőr ismét összetalálkozott ugyanazon a járaton. Ekkor már minden dokumentuma megvolt, de szóban azért odaszúrt egy megjegyzést a hivatalos embernek.

A későbbi vádlott ekkor felugrott megragadta a fiatalember ruháját, majd beljebb taszigálta őt az utastérbe, miközben

azt kiabálta, hogy letépi a fejét és abból focilabdát csinál.

Végül – mielőtt biztonsági őrt, majd a rendőrséget hívta volna – közölte, hogy kizárja a támadás ellen nem is védekező sértettet az utazásból, aminek azonban a társaság üzletszabályzata szerint nem volt meg a jogalapja.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben – beismerése esetén – egy év, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására, valamint határozott idejű gépjárművezetői foglalkozástól eltiltásra tett indítványt.

(Nyitóképünk illusztráció.)