Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ismert magyar focista működik együtt a rendőrséggel - videó

Infostart
2022. november 18. 08:09
Szurkolói rendbontások miatt összesen húsz ember ellen folyik büntetőeljárás a rendőrségnél.

Fiola Attilával prevenciós kampányt indított a rendőrség. A szurkolói rendbontásokat akarják megelőzni. Videó is készült.

A rendőrség honlapján azt írják: A 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság meccsein, valamint az idei labdarúgó-világbajnokság egyik, tavaly megvívott hazai selejtezőmérkőzésén a Puskás Arénában olyan szurkolói vandalizmusok történtek, melyeknek büntetőjogi következményei lettek.

A különböző felvételek beszerzésével és elemzésével, valamint az egyes képkockákon rögzített személyek beazonosításával és felkutatásával a KR NNI nyomozói egy eljárásban több esetet is vizsgálnak. Így a lelátóról a pályára való átmászásokat, a tribünök székeinek megrongálását, különböző pirotechnikai eszközök alkalmazását, valamint műanyag poharakkal történt dobálásokat, mely utóbbi esetek alkalmasak voltak arra, hogy akár sérülést is okozzanak.

A folyamatban lévő büntetőeljárásnak eddig húsz gyanúsítottja van,

azonban az ügy előrehaladtával vélelmezhetően ez a szám bővülni fog.

A hasonló esetek elkerülése érdekében médiakampányt indítottak. Ebben vesz részt a magyar fociválogatott emblematikus alakját, a MOL Fehérvár FC csapatkapitánya, Fiola Attila.

A videó üzenete, hogy mindenki szurkoljon lelkesen, de a szabályokat betartva, fegyelmezetten.