Nyitókép: Pixabay

Hollandiától Magyarországig üldözték a rendőrök a kerítőt

Infostart / MTI
2022. november 17. 14:50
Emberkereskedelem miatt Hollandiában elítélt magyar férfit fogtak el Mosonmagyaróváron nemzetközi elfogatóparancs alapján.

A 30 éves sajtószentpéteri férfi 2020 nyarától kezdve fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat csábított jól fizető külföldi munka ígéretével Hollandiába, ahol prostitúcióra kényszerítette őket. A lányokat mind fizikálisan, mind lelkileg bántalmazták, fizetségüket elvették, a megfélemlített nőket állandó felügyelet alatt tartották.

A hollandok 2020 végén kezdtek el nyomozni a csapat ellen, majd elfogásukat követően a bíróság erőszakkal elkövetett emberkereskedelem miatt idén tavasszal jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket. A magyar férfi a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, hanem elszökött. Ezért a holland bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Miután a holland rendőrök arról értesültek, hogy a keresett férfi visszajöhetett Magyarországra, magyar fejvadászok segítségét kérték. A KR NNI a jelzést követően pár héten belül megtalálta a célszemélyt, aki

az országot járva éppen munkát keresett,

miközben munkásszállókon húzta meg magát. Jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról bíróság dönt majd.