Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Először segített, majd megütötte a mentőautó vezetőjét a beteg apja

Infostart
2022. november 2. 21:33
A balassagyarmati ügyészség vádat emelt egy 52 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki a lakhelyére érkező mentőegység egyik tagját megütötte.

A vádirat szerint idén február 28-án a hajnali órákban a rétsági mentőállomást riasztották, miszerint a közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A mentőket a főúton a beteg fiatal édesapja, a későbbi vádlott várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Az ingatlan kapujához érkezve a mentősök úgy ítélték meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé.

A vádlott eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz.

Az ideges apa a sofőrt fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű érüléseket szenvedett.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55.000 forintnyi bűnügyi költséget is.