Nyitókép: police.hu

Házilag készített elektromos eszközzel próbálta megölni feleségét a férfi – fotók

Infostart
2022. október 7. 13:10
A Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett házassága 37 év után megromlott, és a nő külföldre költözött. A férfi a nő elköltözését nem tudta elfogadni, és az a véleménye alakult ki, hogy a nőnek új párkapcsolata van. Telefonon, illetve üzeneteken keresztül, többek között öngyilkossággal való fenyegetésekkel igyekezett feleségét rávenni a visszaköltözésre – írja az eset részleteit a Pest Megyei Főügyészség.

Mivel felesége nem tért vissza közös otthonukba, a férfi végül úgy döntött, megöli őt. Búcsúleveleket írt gyerekeiknek, majd egy vezetékből és két szögből készített egy elektromos hálózatra csatlakoztatható eszközt.

A nő a gyermeke és unokái látogatására tért vissza 2021 júniusában, az férfival közös piliscsabai házukban szállt meg. Egyik este az elkövető lerészegedett, majd kihasználva, hogy a nő a ház teraszán ült,

az elektromos hálózatra csatlakoztatta az eszközt, és a felesége mögé lépve a hátába nyomta.

A nő abban a pillanatban, ahogy észlelte a támadást, felugrott, így elkerülte a halálos áramütést. Ezután kimenekült az utcára, ahová a férfi egy késsel a kezében követte. A nőnek sikerült az őt utolérő, ittas férfitól elvenni a kést, majd telefonon segítséget hívni. A helyszínre kiérkező rendőrök a férfit az helyszínen elfogták.

(Nyitóképen: a merénylethez használt elektromos eszköz.)