Nyitókép: Fotó: Magyar Ügyészség

A hideg buszmegállóban hagyta újszülöttjét, fegyházat kérnek az anyára

Infostart
2022. szeptember 27. 21:58
Megszülte, majd kitette egy fonyódi buszmegállóban csecsemőjét egy amúgy Ausztriában élő magyar nő. Letöltendő fegyházat kért rá az ügyészség.

Az ügyészség szerint egy Ausztriában élő magyar nő 2021 tavaszán állapotos lett egy idősebb férfitől, akivel laza kapcsolatban élt. Az asszony nem törődött sem magával sem a születendő gyermekkel, orvosnál nem járt és senkinek sem említette terhességét.

A szülés 2021 októberében indult meg a férfi házában, aki nem volt otthon. A világra jött egészséges csecsemőt az anya ezután megmosdatta és két textíliába takarta, majd autóval Fonyódra indult, ahol a délutáni órákban egy félreeső helyen lévő buszmegállóban kitette.

Mindössze 8 fok volt azon a vasárnap délutánon, senki sem volt a közelben, így joggal volt feltételezhető, hogy a kicsi kihűl és nem éli túl az éjszakát. A vádirat szerint a puszta véletlennek volt köszönhető, hogy a csecsemőt kutyát sétáltató helyiek megtalálták, és értesítették a mentőket.

Az újszülöttnek végül nem esett baja, míg a nőt az eset után néhány nappal elfogták a rendőrök.

Az ügyészség most, a jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nővel szemben, fegyházbüntetést kért, és hivatalos eljárásban a gyereket is elvenné tőle.