Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Fellökte a kocsijára ütő kerékpáros futárt – videó

Infostart
2022. június 3. 09:12
Az autós a Jászaitól követte a futárt, majd miután utolérte, rátámadt.

A vád szerint egy 38 éves férfi március 22-én délután, a Szent István körúton autózott a Margit híd felől a Nyugati pályaudvar irányába, amikor a Jászai Mari tér környékén elhaladt egy kerékpáros ételfutár mellett. A futár ráütött a terhelt gépkocsijának tetejére, majd tovább hajtott.

A sofőr ezen felháborodva a kerékpáros után hajtott, a körúton utolérte, beállt elé az autójával, majd kiszállt, megragadta a futárt a karjainál és lökdösni kezdte a járda irányába. Végül egy nagyot lökött rajta, amitől a futár elesett. A támadó ezt követően elhajtott a helyszínről – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Hozzáteszik, a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a terheltet garázdaság vétségében, és ezért őt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.