Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Másodszor kaphat életfogytiglanit

Infostart
2022. május 16. 09:43
Ismételten életfogytig tartó büntetést indítványoz az ügyészség egy különös visszaeső vádlott bűnügyében.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján 2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a jelenleg 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt, akit korábban emberölés bűntette miatt 1999. évben életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtottak.

A vádlott a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt 2020 nyarán, Dunakeszin egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szívtájékon szúrta a munkakerülő életmódot folytató férfi ismerősét. A támadást követően a sértettet magára hagyta, aki orvosi segítséget nem kért, mert ittas állapota miatt elaludt. Mentőt másnap az őt felkereső szociális munkás hívott. A sértett sérüléseiből a gondos orvosi ellátást követően felépült.

A Budapest Környéki Törvényszék 2022. március 16-án kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, amelyért őt 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve, indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel és őt zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.