Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Brutális mennyiségű kábítószert foglaltak le a magyar rendőrök az elmúlt időszakban

InfoRádió
2022. március 18. 18:30
Még nem sok idő telt el ebből az évből, de vannak olyan kábítószerfajták amelyekből többet foglaltak le mint az elmúlt öt évben összesen. Az InfoRádió Csákó Ibolyát, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztályának kiemelt főreferensét kérdezte.

Az elmúlt két és fél hónapban olyan eredményeink voltak, mint korábban soha - mondta érdeklődésünkre Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztályának kiemelt főreferense. Február 15-én elfogtak három személyt, akik 40 kiló amfetamin olajat forgalmaztak, ebből 100 kiló amfetamint lehetett volna előállítani.

Szintén február 15-én lefoglaltak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több mint 100 kilogramm új pszichoaktív anyagot. Ha 5 évre visszamenőleg az egész évi lefoglalási adatokat elemezzük akkor is ez az egyszeri lefoglalás több, mint az öt évben összesen több 100 ügyben lefoglalt pszichoaktív anyag - emelte ki Csákó Ibolya.

A rendőrség lefoglalt nagy mennyiségű ketamint is, ez a szer a magyar piacon nem volt jellemző eddig. A feketepiaci értéke ezeknek több százmillió forint, de sokkal lényegesebb az, hogy így sok ezer adag szer nem jut el a felhasználókhoz - hangsúlyozta a főreferens.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kábítószerfogási rekordok idén Magyarországon
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást