Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Veréssel fenyegette az intézkedő egyenruhásokat

Infostart
2022. március 9. 17:58
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít szerdán bíróság elé egy szabolcsi férfit, aki rendőrökre támadt.

A vád szerint a 26 éves férfival szemben 2022. március 6-án intézkedtek a szabolcsi rendőrök, mivel egy helyi sörözőben agresszívan viselkedett a barátaival. Az intézkedéskor az ittas állapotban lévő társaság tagjai kiabálva sérelmezték az eljárást, és többszöri felszólítást követően is csak vonakodva működtek együtt. A férfi eközben megfenyegette az egyik rendőrt, akivel közölte, hogy „szétverné, mert csak egyenruhában nagy ember”.

Ez idő alatt a másik rendőr bilincselés miatt testi kényszerrel a földre vitte a társaság egyik tagját, aki a testét megfeszítve és a kezeit maga alá húzva ellenállt. Amikor ezt a férfi észlelte, a kezeit ökölbe szorítva ütésre emelte, majd a másik rendőrt is veréssel fenyegette meg. Ezt követően odalépett a földön fekvő barátjához, és erőszakkal akadályozta a bilincselést, majd pólóra vetkőzött, ökölbe szorított kezeit ismét ütésre emelve a rendőröket verekedésre hívta.

Az elkövetőt az időközben erősítésként érkező rendőrök elkülönítették, aki ezt követően is kiabált, illetve veréssel fenyegetőzött – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A nyomozó ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető tagadta a bűncselekmény elkövetését, panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított.

A büntetőeljárási törvény eljárást gyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség a férfit szerdán a Kisvárdai Járásbíróság elé állítja. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a büntetlen fiatallal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz.