Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Fizetés helyett kést rántott a pizzériában

Infostart
2022. február 19. 09:37
A Fővárosi Törvényszék első fokon 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt 2019. június 5-én éjjel erősen ittas állapotban bement egy XI. kerületi gyorsétterembe, és pizzát vett. Később ismét visszament pizzát vásárolni, de azt már nem tudta kifizetni. Ekkor a vádlott rátámadt egy 9 cm pengehosszúságú késsel a sértettre, és annak nyaka felé szúrt. A szúrás következményeként a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A dulakodás közben az eladónak sikerült eltolnia magától a vádlottat, aki ekkor elmenekült a helyszínről.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, bocsánatkérését, büntetlen előéletét, a cselekmény kísérleti szakban maradását és az időmúlást. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló élet elleni bűncselekmények elszaporodottságát, a terhelt ittas állapotát és az éjszakai elkövetési időt.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért és minősítés megváltoztatásáért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék.