Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tényleges életfogytiglant kérnek a soroksári futónő gyilkosára

Infostart
2022. február 10. 10:32
A Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan életmódot folytató férfival szemben, aki még 2013. szeptember 25-én az esti órákban egy soroksári kerékpárúton futó nőre támadt, őt szexuálisan bántalmazta, majd kioltotta az életét és a sértett telefonját eltulajdonítva távozott a helyszínről.

A Fővárosi Törvényszék 2021. október 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak, valamint kifosztás bűntettében, amelyért őt – mint többszörös visszaesőt – fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztésből letöltött 35 év leteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás mellőzéséért, míg a vádlott és védője az emberölés és a szexuális erőszak bűntette vádja alóli felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a vádlottal szemben súlyosításul tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

A vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását – áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.