Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Kierőszakolta a soron kívüli orvosi ellátást

Infostart
2022. február 7. 12:02
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben.

A vádirat szerint a kiskunhalasi nő 2021. október 21-én reggel, a rendelési idő kezdete előtt a háziorvosi rendelő várótermében egészségügyi vizsgálatra jelentkezett. Az ápolónő a járványügyi helyzetre figyelemmel arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon.

A nő először még együttműködést tanúsítva a kérésnek eleget tett, majd mégis visszatért a váróterembe. Amikor 8 óra körül megérkezett a helyettesítő orvos, a vádlott rögtön utána indult, azonban a vizsgálóhelyiség bejáratánál az ápolónő várakozásra szólította fel.

Ekkor a nő azonnali vizsgálatot követelve, egy hirtelen mozdulattal megragadta az ápolónő köpenyét, és előbb maga felé rántotta, majd belökte a vizsgálóhelyiségbe, ahova belépett, és helyet foglalt az orvos mellett. További erőszakos magatartásától tartva a háziorvos azonnali és soron kívüli ellátásban részesítette, a nő ezután távozott a rendelőből. Az erőszakosan fellépő nő a közfeladatot ellátó orvost és ápolót más ellátásra szorulókat megelőző ellátás elvégzésére kényszerítette – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.