Nyitókép: youtube.com

Autós üldözés Mecseknádasdon: áthajtott a rendőrön is – videó

Infostart
2021. november 24. 16:46
Kábítószerre és alkoholra is pozitív volt a férfi, aki menekülés közben sodort el egy rendőrt.

A járőrök kedd délután Mecseknádasdon, egy benzinkútnál meg akartak állítani egy sofőrt, mert nem volt a járművén rendszám. A férfi azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, és egy földesútra hajtott. Végül egy kiszélesedő füves területen sikerült megállítani. Az egyik rendőr az autó vezető oldali ajtajához ment és megpróbálta kinyitni, ekkor a férfi elindult a járművel, elsodorta az intézkedő rendőrt, és áthajtott a lábán, majd megállás nélkül távozott a helyszínről. A sérült rendőrt a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd Hidason elfogták. A 29 éves helyi férfival szemben felmerült a gyanúja annak, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda és a kábítószer gyorsteszt is pozitív jelzést adott. A rendőrök ezután a férfi lakásán kutatást tartottak, amely során bruttó 201 gramm kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le.

A férfit előállították a Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. Az eset körülményeit a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség és a Komlói Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az esetet rögzítette a rendőrautó fedélzeti kamerája: itt megnézhető.