Nyitókép: Rawf8/Getty Images

42 év ártatlanul a börtönben - Egy fura szabály miatt nem kap kártérítést Kevin Strickland

Infostart
2021. november 24. 13:10
Egy 1978-as hármas gyilkosság után nem tudta bebizonyítani, hogy otthon ült és tévét nézett.

A BBC nyomán a 444 azt írja, 42 év után engedtek ki a börtönből egy amerikai férfit, aki ártatlanul ült egy hármas gyilkosság miatt.

A már 62 éves Kevin Stricklandet 1979 júniusában ítélték el. Ez volt a leghosszabb jogtalan bebörtönzés Missouri állam történetében, de az állam törvényei szerint nem valószínű, hogy Strickland anyagi kártérítést kapna, mivel Missouri állam csak a DNS-bizonyíték alapján felmentett rabokat kártalanítja, azokat nem, akiket szemtanú vallomása miatt mentenek fel.

1978-ban négy támadó három embert is lelőtt, a 22 éves Sherrie Blacket, a 22 éves Larry Ingramet és a 20 éves John Walkert. Egy negyedik ember, a húszéves Cynthia Douglas csak megsérült, neki úgy sikerült megmenekülnie, hogy halottnak tettette magát.

A rendőrség végül a nő nővérének barátja gyanújára alapozva tartóztatta le az akkor tizenéves Stricklandet, majd állítólag nyomást gyakoroltak Cynthia Douglasre, hogy kiválassza Stricklandet a felsorakoztatott emberek közül. Strickland azt mondta a rendőröknek, hogy a gyilkosság idején otthon volt és tévét nézett. Soha semmilyen tárgyi bizonyítékot nem tudtak felmutatni, ami bizonyította volna, hogy köze lett volna a gyilkossághoz.