Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Életfogytiglant kértek a mórhalmi emberölés vádlottjára

Infostart
2021. november 16. 09:25
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség a testvérét hátba szúró, majd a házat rágyújtó férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményben emlékeztet, hogy az első fokon eljárt Szegedi Törvényszék a 22 éves férfit emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Az elsőfokú ítélet szerint az ittas férfi 2020. január 4-én szóváltásba keveredett a testvérével, majd egy késsel a neki háttal álló 17 éves sértettet megszúrta, aki ettől életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövető ezután magához vett egy benzines kannát, annak tartalmát a házban szétlocsolta és meggyújtotta. A főépület és az egyik melléképület teljesen leégett. A sértett a szúrás és a tűz okozta fulladás következtében a helyszínen az életét vesztette.

Az ítélet ellen az ügyészség a különös kegyetlenség megállapítása, valamint a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, a fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt – zárul a közlemény.