Nyitókép: Pixabay

Fiatal nőkről tett fel egy erotikus oldalra képeket

Infostart
2021. november 13. 07:00
Egy barátjától is kapott intim képeket. Az elkövető állítása szerint a képek feltöltésével semmi hátsó szándéka nem volt.

A monori rendőrök befejezték annak a 27 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint jogosulatlanul töltött fel képeket az internetre öt fiatal nőről.

Mint a police.hu oldalon olvasható, a gyömrői férfi 2020 novemberében az egyik közösségi portálon jutott hozzá a lányok fényképeihez. Két áldozat esetében nem csak közzétette a képeket, hanem valótlan erotikus tartalmakkal szerkesztette, úgy osztotta meg az interneten.

A rendőrségre záporozó bejelentések mentén a zsaruk nyomozást indítottak, belőtték, a 27 éves M. Zsolt gyanúsítható a cselekménnyel. A férfit 2021. május 26-án számoltatták el, mindent elismert. Vallotta, hogy mivel közösségi oldalán sok nő ismerőse van, volt miből válogatnia. A dekoratívabb és mutatósabb képeket leszedte, majd jött az ötlet, megosztja egy erotikus oldalon. Állítása szerint a képek feltöltésével semmi hátsó szándéka nem volt, tettét megbánta.

A nyomozók nem álltak meg, tovább szélesítették a nyomozást. Az egyik áldozat útján eljutottak a sértett volt barátjához, a 27 éves K. Lászlóhoz is, akit szintén kikérdeztek. A férfi elismerte, hogy a lánnyal történt szakítás után többeknek küldte el a volt barátnőjéről készült intim képeket, a publikálásokban így része volt.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Zsolttal szemben öt rendbeli, K. László ellen egy rendbeli személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.