Nyitókép: Pexels.com

Léccel szúrta szájon ismerősét egy férfi Kiskunhalason

Infostart
2021. szeptember 20. 09:21
Öléssel fenyegette, majd miután utolérte, szúrt.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020. szeptember 9-én egy kiskunhalasi csárdából jött kifelé, amikor egy régi konfliktus miatt összeszólalkozott az egyik ismerősével. A vita hevében a vádlott a férfire támadt és dulakodni kezdtek. A dulakodásban a sértett válla úgy kificamodott, hogy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Ezután a sértett távozott a helyszínről, de a vádlott felkapott egy kétméteres lécet és utánament.

Öléssel fenyegette az ismerősét, majd miután utolérte, a léccel a sértett felé szúrt.

A szúrás az ismerős száját találta el, ami ettől erősen vérezni kezdett. A sértett a támadója elől egy közeli boltba menekült, ahol segítséget kért. A sértettnek a szúrás miatt 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.

A más ügyben letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádlott a bűncselekményeket három felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért az ügyész indítványozta ezek végrehajtásának elrendelését is. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.