Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Börtön és kitiltás várhat a hármashatár-hegyi rémre

Infostart
2021. szeptember 1. 16:34
Ítéletet hirdetett a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság.

A kihirdetett ítélet szerint a terhelt 2019-ben és 2020-ban két alkalommal támadott meg kerékpározó és kiránduló személyeket a Hármashatár-hegyen – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 1 rendbeli garázdaság bűntette és 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, 2 év közügyektől eltiltásra, valamint egy adott területről történő kitiltásra ítélte a vádlottat.

A sértetteket

szidalmazta, lökdöste, megütötte, ismeretlen anyagot tartalmazó permettel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni.

A bíróság a terheltet – bizonyítottság hiányában – az ellene egy rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint a két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

Mindezek alapján a bíróság börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet, továbbá kimondta, hogy 5 évre a Budapest, III. kerület Bécsi út, Szépvölgyi út, a Budapest II. kerület Szépvölgyi út, Zöldlomb utca, Kapy út, Kelemen László utca, Hűvösvölgyi út, Hidegkúti út és a Budapest és Pest megye határvonala által határolt területről

kitiltja.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a büntetőeljárás hatálya alatti elkövetést, a cselekmény kihívóan kötekedő jellegét, valamint azt, hogy a sértetteket váratlanul érte a támadás.

Az ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére 3 napot tartottak fent.