eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Újabb súlyos konfliktus a Balatonnál

A horgászok és a hajósok nehezen férnek el a tóban.

Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy horgász ellen, aki a horgászbotjának tönkretétele miatt szemet szemért, fogat fogért felkiáltással, hasonló károkozással fenyegetve igyekezett jóvátételhez jutni – írja a veol.hu.

A 67 éves férfi 2020. szeptember 27-én a késő délutáni órákban egy balatoni stégnél horgászott, amikor a parttól 15-20 méter távolságra elhaladt egy vitorláshajó, amely elszakította férfi horgász damilját. A horgász emiatt a közeli kikötőhöz ment, ahol feldúltan a kikötni igyekező hajó tulajdonosaitól, egy házaspártól a horgászbotja megrongálása miatt 10 ezer forint kártérítést követelt és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem fizetnek neki, akkor ő is kárt fog okozni a hajóban.

A házaspár férfi tagja közölte a követelőző férfival, hogy nem fizet, mert aki a kikötő közelében horgászik, az bizony így járhat. Ettől a terhelt olyannyira méregbe gurult, hogy felugrott a hajóra, elővett egy 8 centi pengehosszúságú bicskát, hogy azzal kárt okozzon a hajóban, de közben a feleség lefogta. Ekkor férje közölte, hogy inkább fizet és elmegy pénzért, ám ahogy leszállt a hajóról, a horgászi a bicskával a vitorlát 5 centi hosszan megsértette. Emiatt a hajó tulajdonosa a rendőrséget hívta a helyszínre. A feldúlt horgász még ekkor is hangosan kiabált, hogy „szemet szemért, fogat fogért” .

Az ügyészség az önbíráskodó, eddig büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a terhelttel szemben, védője azonban tárgyalás tartását kérte, így az eljárás a bíróságon folytatódik tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×