eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

TEK: hűségesküt tett az Iszlám Államnak a merényletet tervező magyar fiatal

Nem találták még meg a letartóztatott férfi legfontosabb eszközét.

Mint az Infostart is megírta, terrorcselekményekre - lapinformációk szerint az Eb-n robbantásra, a Balatonnál pedig tömeges gázolásra - készült Magyarországon egy 21 éves, magát iszlám hitűnek valló férfi. Kedden elfogta a TEK, szerdán a bíróság pedig már le is tartóztatta.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az ATV-ben szerda este azt mondta, az Iszlám Államnak fogadott hűséget a fiatal.

Az ügyön hetek óta dolgozott a terrorelhárítás, egy hónapja azonosították be és találták meg a 21 éves, magyar állampolgárságú fiatal férfit, aki

chatszobákban társalkodott merényleteken használatos eszközök beszerzéséről.

Hajdu János szerint ügyészi vizsgálat tárgya lesz, hogy hogyan jut el egy ilyen fiatal az Iszlám Államhoz és az iszlám hithez. Megfogalmazása szerint a terrorszervezetnek maga ajánlkozott a férfi, hűségesküt is tett. Családi háttere szerint átlagos, jómódú családban nőtt fel, értelmiségi szülei vannak.

Még azt is elmondta, hogy csőbombával és gépjárművel készült a terrorgyanús személy, csőbombáját viszont még nem találták meg.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×