eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Üres a lelátó a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezett Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Lapinformáció szerint a Puskásban robbantott volna az elfogott magyar iszlamista

A magyar-portugált nézhette ki a 21 éves, már le is tartóztatott férfi, aki állítólag azt is tervezte, hogy a Balatonnál autóval hajt bele turistatömegbe.

A Puskás Aréna telt háza, csaknem 70 ezer ember várja Budapesten, hogy a hónap derekán megkezdődjenek a magyar válogatott csoportmérkőzései a labdarúgó-Európa-bajnokságon, ám könnyen beárnyékolhatta volna a nagy eseményt egy tragédia, ha nem lép közbe a TEK.

Mint az Infostart is megírta, robbantásra készült egy magyar, magát iszlamistának valló férfi, hogy felhívja magára és ügyére egész Európa figyelmét, ám páncélautókkal, drónokkal, távirányítos robottal felszerelkezve rajtaütött a Terrorelhárítási Központ.

A budapesti akcióval egy időben - a Blikk és a Magyar Nemzet információi szerint is - az érintett férfi kecskeméti szülői házánál is megjelentek a rendőrök, de az illetőt végül Budapesten fogták el.

A Blikk úgy tudja, az érintett mérkőzés a magyar-portugál lett volna.

Fővárosi Törvényszék szerda délután közölte: A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – július 2-ig – elrendelte annak a férfinaka letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerintterrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén. A bíróság a szükségesség, arányosság és fokozatosság elvének vizsgálata alapján úgy ítélte meg, hogy a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag a letartóztatással biztosíthatók – így az ügyészségi indítvánnyal egyezően a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, illetve a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Magyar Nemzet még azt is tudni véli, hogy a férfi több helyszínen is robbantani akart, illetve a Balatonnál turisták tömegébe akart autóval belehajtani. A férfitól lefoglalt robbanószerkezet mellett vélhetően kép- és hangfelvételek is lehetnek a hatóság birtokában, amelyek a szélsőséges iszlamista nézeteket valló, robbantássorozatra készülő férfi tevékenységét dokumentálják bizonyító erejűen.

20 év börtön is várhat rá.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×