eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: ügyészség

Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott millióit

A sértett tudta és beleegyezése nélkül többször vett fel készpénzt a számlájáról.

A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves nővel szemben, aki a gondjaira bízott idős sértett több, mint 17 millió forintját emelte le több alkalommal a sértett bankszámlájáról.

A vádlott a működési engedély visszavonásáig tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak. A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17.408.000 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, azonban 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10.900.000 forintot foglaltak le, valamint a vádlott ezidáig további 5.500.000 forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×