INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

vádemelés

sikkasztás

idősotthon

Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott millióit

Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott millióit

Infostart

A sértett tudta és beleegyezése nélkül többször vett fel készpénzt a számlájáról.

A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves nővel szemben, aki a gondjaira bízott idős sértett több, mint 17 millió forintját emelte le több alkalommal a sértett bankszámlájáról.

A vádlott a működési engedély visszavonásáig tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak. A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17.408.000 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, azonban 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10.900.000 forintot foglaltak le, valamint a vádlott ezidáig további 5.500.000 forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

Nyitókép: ügyészség
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018