Nyitókép: Pixabay

Az ügyészség sosem engedné a ki a börtönből a sorozatgyilkost

Infostart
2021. április 29. 11:06
Lőfegyverek, kábítószer, gyilkosság, bujkálás – hosszú a bűnlajstrom.

Tényleges életfogytiglant indítványoz a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egy szerb-magyar álampolgárságú férfi ügyében. Január 19-én hirdetett elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a bűnügyben, amelynek vádlottja egy, a szerb alvilágban nevet szerzett szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, akit a bujkálást követően Prágában fogtak el a cseh bűnüldöző hatóságok.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat egy, a Hollandiában életvitelszerűen tartózkodó horvát, valamint egy magyarországi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfi kivégzéséért, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel visszaélésért és közokirat-hamisításért életfogytig tartó fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy ő 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a feltételes szabadságból történő kizárásért, míg a vádlott és védője teljes körű felmentésért, továbbá a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és indítványozta, hogy a már korábban erőszakos bűncselekményekért elítélt vádlottal szemben az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésből engedélyezett feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki a bíróság.