Nyitókép: Police.hu

Még akkor sem álltak le a verekedéssel, amikor megjöttek a rendőrök - videó

Infostart
2021. április 28. 21:15
Két férfi elkövető tavaly május 9-én Tatabányán családi körben italozott. Ezzel kezdődött minden.

Négy járőrautó érkezett az utcai garázdaság megfékezésére; a garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik az utcán bántották egymást, erőszakos cselekményüket térfigyelő kamera rögzítette.

A vádirat szerint a két férfi elkövető tavaly május 9-én Tatabányán családi körben italozott. Az egyik férfi ittassága miatt összeveszett rokonaival, velük hangosan veszekedett, majd a ház udvarát elhagyva testvérének az utcán leállított segéd-motorkerékpárját a földre döntötte. Ezt észlelve rokonai kimentek a ház elé.

A rokonok ezután az utcán folytatták a hangos veszekedést, ennek során az ittas férfi verekedési szándékkal sógorához próbált közelebb menni, de ezt a többi rokon megakadályozta. Ezután az ittas férfi rátaposott a földön fekvő segédmotorkerékpárra, mire testvére ellökdöste őt a jármű közeléből.

Az ittas férfi ezután továbbra is támadólag közeledett a sógorához, akit végül fejbe rúgott, a megrúgott férfi nem esett el és sérülést sem szenvedett.

Az ittas férfi a további támadással felhagyott, amikor észlelte a járőrautók érkezését. Ezt használta ki a sógora, aki ekkor jobb kezével ököllel egy alkalommal olyan erővel ütötte meg az ittas férfit, hogy ettől a földre esett, de nem sérült meg.

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az egyik férfival szemben pénzbüntetést, a másik férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.