Nyitókép: Police.hu

Nem dőltek be a kórházi dolgozók a fedősztorinak, a rendőrök szerint igazuk volt

Infostart
2021. február 2. 09:30
A sérült nő esetéről az egészségügyi intézmény értesítette a nagykőrösi rendőröket, akiknek szintén nem állt össze a "sztori". Fél napon belül kiderítették, nem rablás áldozataként került kórházba a nő.

A kecskeméti kórház orvosa értesítette a rendőrséget 2021. január 30-án délután, miután egy ellátásra jelentkezett nő azt állította, két nappal korábban Nagykőrösön ismeretlenek megtámadták, megverték, megvagdosták, kirabolták.

A rendőrök munkához láttak: egy csapat az áldozatot próbálta a támadás körülményeiről minél részletesebben kihallgatni, egy másik egység a nagykőrösi vasútállomást és környékét, mint az elmondás szerinti helyszínt térképezte fel, adatokat gyűjtöttek, azonban semmi nem utalt közelmúltban elkövetett, jelentős vérveszteséggel járó bűncselekményre.

Bár a nő nem változtatott történetén, a nagykőrösi nyomozók figyelme ennek ellenére egyre inkább a 39 éves áldozat élettársára terelődött. Késő este kopogtak be a 15 négyzetméteres lakásba, az ajtót a 48 éves élettárs tárta ki.

A lakásnak alig volt olyan pontja, ahol ne rögzíthetett volna a szemlebizottság vérnyomot:

a földet, az ágyneműt, a bútort, a falat fröccsent vér szennyezte - olvasható az esetről készült rendőrségi beszámolóban.

Míg tartott a helyszíni szemle, kikérdezték a férfit, aki egy új verzióban adta elő az élettársával történteket. A más helyszín, az eltérő időpont tovább erősítette a rendőrök gyanúját: nem rablást kell felderíteniük, hanem egy házon belül elkövetett bántalmazást. Időközben a kórház jelezte, az áldozat sérülése súlyos, testét több napos hematómák és vágott sérülések borítják, ám továbbra is ragaszkodik ahhoz, ismeretlenek kirabolták.

A 48 éves férfit előállították, kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Állította, élettársa sérüléseiről annyit tud, amennyit vele megosztott, ő soha nem bántotta. Elmondása szerint ketten élnek a kislakásban, az egyetlen kulcs pedig mindig nála van.

A rendőrök gyanúja szerint a férfi 2021. január 28-án délután

megkötözte élettársát, akit hol késsel vagdosott, hol egy ütleggel vert egészen másnap hajnalig.

A Pest Megyei Főügyészség közleményéből kiderülnek a brutális eset részletei: a megalapozott gyanú szerint a férfi élettársát "kezdésként" egy kalapáccsal a sértettet vállonütötte. A megszédült sértettől azt követelte, hogy mondja meg, kivel volt korábban és azzal fenyegette, hogy késsel vagdossa meg, ha nem beszél. A sértett könyörgött neki, hogy ne bántsa, de a férfi leszaggatta a ruháit, letérdepeltette, kezeit hátrakötözte és ismét bántalmazva követelte, hogy nevezze meg, kivel volt. Miután a sértett bemondta két férfi nevét, csak azért, hogy az elkövető végre megnyugodjon, a gyanúsított elővett egy recés élű konyhakést és azzal több ízben, testszerte megvagdosta.

Miután befejezte, a nőt eloldozta, majd segített neki megtisztálkodni. Ezután rázárta az ajtót és sorsára hagyta. Hazatérése után döntött úgy, Kecskemétre buszoznak a kórházba, majd a kitalált rablási történetet adják elő.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán az őrizetbe vett 48 éves férfi ellen aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrök kezdeményezték letartóztatását – írja a Police.hu.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – közölte a Pest Megyei Főügyészség.