Nyitókép: Facebook/PoliceHungary

Rendőrt sodort el Velencén a menekülő drogdíler, kilőtték a kerekét - videó

Infostart
2020. november 18. 19:52
Autós üldözés után, kilométerekkel távolabb sikerült megállítani a férfit, több kiló kábítószergyanús anyag volt a kocsijában.

Feltételezett kábítószer-kereskedő autóját akarták megállítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály, Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói szerdán (november 18-án) 14 óra 30 perc körül egy parkolóban Velence belterületén. A férfi nem állt meg a rendőri jelzésre, hanem gázt adott és elsodort egy nyomozót, aki az elsődleges adatok alapján könnyebben megsérült.

A rendőrt biztosító egyik kollégája egy célzott lövést adott le a menekülő gépkocsi kerekére, de a dílert ez sem állította meg. Az autó – nyomában a felderítőkkel – tovább száguldott, végül néhány kilométerrel távolabb, Nadap és Lovasberény között tudták a rendőrök megállásra kényszeríteni. A gárdonyi lakhelyű férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői. A lövés nem okozott személyi sérülést.

Az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály folytatja. Hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészséget értesítették.