Babakocsiba csapódott egy lövedék Heves megyében

Infostart
2020. szeptember 28. 19:32
A rendőrség nyomozást, a közelben működő lőszergyár belső vizsgálatot indított.

Babakocsiba csapódott egy lövedék a Heves megyei Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanyán – írja az Egri Ügyek. A tulajdonosok szeptember első hétvégéjén egyik nap nagy csattanást hallottak, azután pedig egy lövedéket találtak a kisgyermekük babakocsijában. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki az eset során.

A pár egyből értesítette a rendőröket, akik kapcsolatba léptek az illetékes vadásztársasággal, de kiderült, hogy abban az időben senki nem vadászott a környéken, emellett a tanyán talált acélmagvas lőszer katonai felhasználásra készült. Kiderült, hogy a lövedék a nagyjából másfél kilométerre lévő lőszergyárából csapódhatot be. Az Egri Ügyek úgy értesült, hogy a gyár beismerte, tőlük származik a lövedék, ami valószínűleg gellert kapott, ezért csapódott be a tanyán álló babakocsiba.

Az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A német tulajdonú lőszergyár a nyomozás ideje alatt nem nyilatkozik, de jelezte, hogy minden baleset ügyében belső vizsgálatot is folytatnak.