eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mi vezetett a pátyi boncmester lebukásához

Részben beismerő vallomást tett R. Dénes, a kertjében emberi maradványokat tároló egykori boncmester azonban tagadja, hogy kereskedett volna a szövetekkel.

Az egykori pátyi boncmester sosem szeretett volna a hírekben szerepelni, egyedül a túlélésre vágyott – írja a Bors. A bulvárlap megtalálta a férfit, aki annyira retteg a nyilvánosságtól, hogy az utcára sem szívesen megy ki, ezért az ügyvédjéhez irányította a médiumot.

„Azért vállaltam el az ügyet ingyen, mert a tények ismeretében meggyőződtem arról, hogy a férfi senkinek sem ártott” – fogalmazott Magyar György, hozzátéve, hogy egy anyagilag és erkölcsileg is tönkrement emberről van szó. „Arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél le­vő, vizsgálatokra kimetszett em­beri szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon. A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut” – ma­gyarázta az ügyvéd, hangsúlyozva:

szó sincs szervkereskedelemről, de még az előzetes információkban megjelent végtagokról vagy szervekről sem.

A Bors azt is megtudta, hogy a volt boncmester milyen körülmények kö­zött bukott le. R. Dénes annyira nehéz helyzetbe került, hogy kénytelen volt 100 ezer forint alatt eladni az autóját, amit a szövetek szállítására is használt. A vevőknek átadta a slusszkulcsot, mert arra sem volt pénze, hogy odautazzon a régi házába, és a gépkocsit személyesen adja át. A vásárlók elmentek a járműért, de aztán alaposabban szétnéztek az udvaron, és jelezték a rendőrségnek, hogy milyen tégelyeket találtak.

Ma­gyar szerint R. Dénes nem számíthat komoly büntetésre.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×