Nyitókép: Pixabay

Hollandiában fogták meg a szökésben lévő pénzhamisító dílert

Infostart
2020. július 1. 08:18
A pénzhamisító dílert először 2015-ben fogták el a rendőrök mintegy 150 millió forint értékű drog és 56 milliónyi hamis 500 eurós forgalmazása miatt. Tavaly a férfi megszökött a bűnügyi felügyeletből, mostanra jutottak a nyomára a pécsi nyomozók.

Hollandiában bukkantak rá a siófoki férfira, aki egy 2015-ös drog- és pénzhamisítási ügyben folytatott bírósági eljárás alatt szökött meg a bűnügyi felügyeletből - a lábán lévő nyomkövető eszköz eltávolítása után - még 2019. februárjában - derül ki a police.hu híréből. Eredetileg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (NBEFO) pécsi osztálya folytatott eljárást a férfi ellen, akit elfogásakor mintegy 150 millió forint értékű, különösen tiszta droggal, valamint 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal értek tetten. Még 2017. június másodikán emeltek vádat ellene.

Szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházbüntetésre ítélte; hat elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A KR NNI NBEFO pécsi osztálya által folytatott körözési eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi feltehetőleg Hollandiában bujkál. Ezt követően a KR NNI Célkörözési Alosztály közreműködésével a holland hatóság célkörözési egysége beazonosította a tartózkodási helyét, majd 2020. június 26-án elfogta őt. A férfi ekkor hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát. A férfi átadásáról a magyar hatóságoknak a holland bíróság fog dönteni.