Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Döntött a bíróság Szilágyi István fiáról

Infostart
2020. június 5. 16:20
Letartóztatásban marad az édesapja megölésével gyanúsított férfi.

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak. A letartóztatás végrehajtási helyéül a bíróság továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A férfi május 3-án reggel egy kalapáccsal többször fejbe verte idős korú, elesett állapotú édesapját, akit a földre kerülését követően is bántalmazott. Az idős férfi az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette.Az áldozat, ahogy a sajtóhírekből kiderült, az ismert színész, Szilágyi István.

Mivel bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető a férfi, ezért az ügyészég a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt kérte a terhelt letartóztatásának meghosszabbítását, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

A gyanúsított pszichiátriai kezelt, rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül, ezért marad továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

Bár a nyomozó hatóság a bűncselekmény elsődleges tanúit már kihallgatta, de a tényállás teljeskörű felderítéséhez további tanúkihallgatások várhatók, amelyek zavartalan lefolytatása a nyomozás elsődleges érdeke. A bíróság szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén az eljárási szereplőket jogellenesen befolyásolná, ezzel megnehezítve, meghiúsítva a bizonyítási eljárást.

Ráadásul a férfi büntetett előéletű, a gyanú szerinti bűncselekményt egy, szintén az édesapja sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabott 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetés hatálya alatt követte el.