Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Új fejlemény a badacsonyi borászgyilkosság ügyében

Infostart
2020. május 25. 07:51
Ismét letartóztatták a badacsonyi gyilkosság egyik vádlottját, ősszel folytatják a borász agyonverésével vádolt két férfi büntetőperét Veszprémben.

Az egyik vádlott, aki egyébként visszaeső bűnöző, sorozatban megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, akit ismét letartóztattak. Bűntársa betartja a szabályokat - írja a Magyar Nemzet.

A napilap a Veszprém Megyei Főügyészségtől megtudta, hogy az újra letartóztatott férfi 2019 végén, majd 2020 márciusában és áprilisában a magatartási szabályokat többször megszegte. Előfordult, hogy csak többszöri rendőri figyelmeztetést követően volt hajlandó visszatérni a számára kijelölt tartózkodási helyre.

A tartózkodási helyként kijelölt ingatlan tulajdonosa is visszavonta hozzájárulását, hogy a férfi a házában lakjon, az újabb lehetséges tartózkodási helyen pedig a nyomkövető eszköz működtetése nem volt biztosított.

Az emberölési ügy másik vádlottja betartja az előírásokat, ezért ő továbbra is bűnügyi felügyelet alatt várja a büntetőper folytatását, amely a koronavírus-járvány miatt egyelőre áll, várhatóan szeptemberre tűzik ki a folytatást a Veszprémi Törvényszéken.

Mint arról az Infostart is beszámolt, 2018 szeptemberében Badacsonyban két szórakozó baráti társaság tagjai között szóváltás alakult ki éjszaka. A férfiak dulakodni kezdtek, melynek során egyikük életét vesztette. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban autójukkal árokba hajtottak, ekkor fogták el őket a rendőrök.