Nyitókép: Pixabay.com

Érettségi papírokat hamisított magának a fiatal nő

Infostart
2020. április 17. 17:24
Tavaly télen jelentkezett egy iskolában, hogy másutt már letett egy-két vizsgát, matekból és angolból szeretne még.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette vádat emelt egy albertirsai nő ellen, aki 2019 februárjában egy kiskunfélegyházi középiskolában hamis igazolás felhasználásával akart angolból és matematikából érettségizni.

A vádirat szerint a vádlott 2019 februárjában azért jelentkezett az egyik kiskunfélegyházi középiskolában, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. A fiatal nő egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes vizsgát tett.

A benyújtott irat – a kinézete és tartalmi elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis: a vádlott bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

A kiskunfélegyházi középiskola vezetője feljelentést tett a vádlott ellen. A nyomozás során a vádlott beismerte, hogy a közokiratnak minősülő eredeti törzslapról készített hamisítvány tőle származik.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.