eur:
394.06
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Örökre bánhatja tettét a fonyódi ámokfutó nő

A 32 éves, vezetésre pszichikailag alkalmatlan, jogosítvány nélküli elkövető viszont megússza a börtönt, ha jól viselkedik a továbbiakban.

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 32 éves nővel szemben, aki vezetésre alkalmatlan pszichés állapotban okozott balesetet Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül a helyszínt is elhagyta - tudta meg az Infostart.

A vádlott - akinek a vezetői engedélyét pszichotikus tünetei miatt már korábban visszavonták - 2019 augusztusában Fonyód „Lakó- és pihenőövezet” táblával védett részén, egy strand melletti utcában - a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel - közlekedett a gépkocsijával, amikor megkezdte az előtte haladó autó előzését, melyben négyen utaztak.

A vádlott az előzés során nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért nekiütközött az előzött gépkocsinak, amit ugyan észlelt, de lassítás nélkül továbbhajtott.

Az előzött gépkocsiban ülő négy fiatal sérülés nélkül megúszta az esetet, az autójukban viszont anyagi kár keletkezett.

Ezzel még nem volt vége

A vádlott alig pár száz métert tett meg a baleset után, amikor áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol három kerékpáros közlekedett. A kerékpárosok észlelték a vádlott nagy sebességgel közeledő autóját, ezért közülük ketten a kerékpárjukat hátra hagyva a járdára menekültek, de harmadik társuknak már nem volt ideje kitérni, így a vádlott a biciklijével együtt elütötte.

A vádlott ekkor ismét segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt, azonban nem jutott messzire, mivel az egyik gumiabroncsa kilyukadt, illetve - miután visszatért a saját sávjába - túlkormányozta a gépkocsiját, és felhajtott az úttest jobb oldalán lévő partoldalra, ahol leszakadt a lökhárítója.

A vádlott ezután az út melletti fás-bokros részen hagyta az autóját, azonban a fonyódi rendőrök rövid időn belül azonosították, és még aznap este elfogták.

Az elgázolt sértettnek maradandó fogyatékossággal járó súlyos - többek között a sípcsont és az egyik kézcsont törésével, valamint idegsérüléssel járó - sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben börtön fokozatú - végrehajtásában

próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztés

kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat - alkalmatlansága miatt - végleges hatállyal tiltsa el közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×