eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: ismeretlen

A börtönben sem javult meg a telefonos csaló

Annyira elkeseredetten nyerni akarnak a magyarok, hogy fizetnének is a nyereményekért. Ezt még a börtönben ülve is igyekezett kihasználni egy megrögzött csaló, több mint kétmillió forinttal húzva le a hiszékenyeket.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki távközlési cégek munkatársának adta ki magát, és országszerte tizenhárom sértettet tévesztett meg valótlan telefonhívásokkal, 2017 októberétől 2018 januárjának végéig - adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott saját, valamint mások nevén nyilvántartott SIM kártyák felhasználásával felhívta a sértetteket, akiknek azt állította, hogy kisorsolták őket egy nyereményjátékon. A nyeremény kiutalásáért pedig pénz kért, vagy esetenként telefonszámok feltöltését szabta feltételül.

Az ügyészség szerint az egyes esetekben a sértettek 50 ezer forinttól 325 ezer forintig terjedő összeget utaltak illetve adtak fel pénzküldő szolgáltatáson keresztül, valamint alkalmanként 15.000 forinttal töltötték fel a vádlott által megjelölt telefonszámokat.

A vádlott összesen több, mint két millió forint kárt okozott a csalárd telefonhívásokkal.

A csalások kivitelezésében a vádlott két társa segédkezett, akik tisztában voltak azzal, hogy az utalásokat intéző vádlott börtönben van, ezért nem juthatott legális jövedelemként a rendszeresen érkező összegekhez.

A Körmendi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, míg az elkövetéshez segítséget nyújtó társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×