Nyitókép: Police.hu

Brutális verekedést rögzített a kamera Zuglóban - videó

Infostart
2019. december 4. 15:21
Egy perc tíz másodpercen belül a helyszínre értek a rendőrök. Két hajléktalan ellen emelt vádat az ügyészség.

A Budapest XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két budapesti hajléktalan férfival szemben, akik még 26-án, éjfél körül verekedtek össze Budapest XIV. Kerületében, egy Fogarasi út melletti parkban - olvasható az ügyészségi portálon.

A vádirat szerint a huszonkilenc éves és a negyvenhét éves vádlott ittasan szóváltásba keveredett egymással, mire az idősebbik megütötte a másikat, majd egymással szemben felállva verekedni kezdtek.

A verekedés során a fiatalabb férfi földre vitte az idősebbet, akit még a földön is tovább ütött, rúgott.

Az incidensnek a térfigyelő kamerák alapján riasztott rendőrök példaértékűen szakszerű intézkedése vetett véget, ők az első pofontól számított egy perc tíz másodpercen belül a helyszínre értek és a verekedőket elszámoltatták.

A kerületi ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a kerületi bíróságnál.

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – az iratok alapján szabhat ki büntetést a vádlottakkal szemben, akiknek a jogorvoslati lehetőségük az, hogy a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérhetik.