Nyitókép: Police.hu

Arany az aquincumi romok alatt

Infostart
2019. október 28. 07:20
A III. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki egy héten belül két idős asszony nyakláncát tépte ki úgy, hogy előtte útbaigazítást kért tőlük.

A 25 éves budapesti V. Balázs 2019. július 26-án délelőtt Budapest III. kerületében, az Őrlő utca és a Vízimolnár utca kereszteződésénél megszólított egy idős asszonyt, egy utca után érdeklődött, azonban a választ már nem várta meg; letépte a nő nyakláncát, és elmenekült a helyszínről.

A férfi öt nappal később, szintén a Vízimolnár utcában ugyanazzal a módszerrel vitte el egy idős nő nyakláncát, de előtte még a karját is megcsavarta. A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, és a Szentendrei úton, az Aquincumi romoknál elfogták V. Balázst. A rendőrök megtalálták az arany nyakláncot is, amit a férfi a romoknál egy tégla alá rejtett - írta a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, majd lopás és rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki V. Balázst, aki a kihallgatás során beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.