Nyitókép: police.hu

Brutális bírságot kapott a horrortréleres, de meglépett

Infostart
2019. szeptember 29. 06:30
Hihetetlen történet: 1,3 milliós bírságot kapott a külföldi sofőr, nem tudott fizetni, de aztán rendszám nélkül csendesen lelépett, és azóta is vígan furikázik keresztül-kasul Magyarországon.

A külföldi nepper Ausztriából tartott hazafelé trélerrel és a mögé kötött utánfutóval, de amint átlépte Rajkánál a határt, lekapcsolták a közlekedési felügyelet magyar ellenőrei. Három frissen vásárolt használt autót fuvarozott volna tovább az M1-esen. A hatóság emberei elkérték a papírjait, megnézték a rakomány rögzítését, a kisteherautó és a vontatmány abroncsainak állapotát, majd szétkapcsoltatták vele a szerelvényt, amelynek mindkét részét külön-külön mérlegre állították. Begyakorlott mozdulatokkal dolgoztak, nem is kellett sok idő, hogy kiállítsanak a külföldi sofőr részére egy összességében 1,3 millió forintos büntetést. - írja a Vezess.

Két tételből állt össze az 1,3 millió: a munkaszerződés hiánya miatt 500 ezret, a tachográf hiánya miatt 800 ezret kell fizetnie a sofőrnek. Csakhogy ezen felül közel másfél mázsa túlsúlyt jelzett a mérleg, valamint a nepper azt sem tudta igazolni számlákkal, hogy miként kerültek hozzá a használt autók. Ezért az ellenőrök leszerelték a kisteherautó első rendszámát, valamint elvették a forgalmiját.

Szeptemberben aztán nagyobb lendületet vettek a hatóságok akciói, ebből következően egyre több bírságot szórtak szét. A Vezess információ szerint több alkalommal róttak ki a magyar hatóságok 1,3-1,5 millió forint körüli bírságot külföldi nepperekre az elmúlt hetekben. Az ellenőrzések sűrítése mellett a bírságösszegekkel is sokkolni akarják a halálkaravánok vezetőit, és elriasztani őket a magyar úthálózat közveszélyes használatától.

Ebben az ügyben a férfi az egyenruhásoknak azt mondta hogy nem tud fizetni, majd amikor elmentek, átrakta a kisteherautó hátsó rendszámát előre, és ezzel az egy azonosítóval, forgalmi nélkül lelépett. Fizetés nélkül. Azóta újabb szerelvényekkel, többször áthajtott Magyarországon.

A rendőrséget megkérdezte a portál az ügyről, de nem kapott választ.