Nyitókép: Police.hu

Ezek az ország bűnügyi szempontból legfertőzöttebb területei

Infostart
2019. július 29. 16:21
A megyei hírportál fellapozta 2019 első felének bűnügyi adatait, és bár Budapesten is rosszak a számok, nem kérdés, hogy az ország mely területei a leginkább fertőzöttek.

Több bűncselekménytípusban is az élen áll Borsod-Abaúj-Zemplén megye - írja az ORFK adataira hivatkozva a Boon.hu megyei portál.

A 2019-es év első féléves adataiból kiderül,

a tízezer lakosra eső bűncselekmények számát tekintve a megye még mindig az élen áll.

A bűncselekménytípusok bontásából a portál kiolvasta, a lopások, a tulajdon elleni szabálysértések, a garázdaság és a rablás tekintetében is Borsod vezet, a közterületen elkövetett bűncselekmények és a betörések tekintetében dobogós, míg az autólopások, autófeltörések vagy éppen a személy elleni erőszak esetén a középmezőnyben foglal helyet.

A legtöbb bűncselekménytípusban Tolna és Nógrád dobogós még, de a megyék mellett szinte mindenben ott van az élen a főváros is.

Az elmúlt száznyolcvan nap bűnügyi adatait tekintve, az összes bűncselekményre leszűrve az derül ki, hogy a megyék között Borsod-Abaúj-Zemplén van az élen, 854-gyel tízezer lakosra vetítve, a második helyen Tolna áll kerek 800-zal, míg a harmadik Nógrád 794-gyel. Ezzel a három megye került a magas fertőzöttségi kategóriába. Ugyanakkor a főváros ennél magasabb számot, 1117 bűncselekményt "produkált".

Budapest egyébként, bár nem megye, minden összehasonlításban az élen vagy az első háromban van.