eur:
395.3
usd:
372.43
bux:
66458.96
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Police.hu

Megint egy bozótvágós támadás Magyarországon

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 40 éves férfi letartóztatását, aki házuk szétverése után egy bozótvágóval támadt nővérére.

A gyanúsított és nővére nagynénjük házában laknak Mátraverebély községben, a lakrészük külön-külön bejáratú. Július 11-én kora délután összevesztek, majd a gyanúsított nővére lakrészébe erőszakos módon bement: az ajtót belökte, bent a sértettet rángatni kezdte, a haját húzta és lökdöste őt.

Ezután visszatért a saját lakrészébe, ahol összetörte és kidobálta az épületből a nagynénje használati tárgyait, majd a testvére lakrészén található nyílászárókat is megrongálta, egy fejszével összetörve azokat. A férfi még ugyanezen napon délután Mátraverebélyen, a dohányboltnál ismét összeszólalkozott a testvérével, akit az arcán ököllel megütött, miközben

a másik kezében egy bozótvágó kést tartott, amivel ráütött a dohánybolt pultjára is.

A férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás és magánlaksértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A visszaeső férfi ez év februárjában került feltételes szabadságra, korábban emberölés kísérlete miatt ítélték szabadságvesztésre, előéletére és a mostani cselekményei erőszakos jellegére figyelemmel az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. Az ügyészi indítványt alaposnak tartva a Salgótarjáni Járásbíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Vasárnap Abdán egy férfi szintén bozótvágó karddal támadt előbb a mentőkre, majd a rendőrökre is, egyiküket meg is sebesítette, ekkor a rendőrök lelőtték a támadót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×