Autórablás Érden - videó

Infostart
2019. július 4. 14:06
Autót rabolt, majd fizetés nélkül tankolt egy férfi Érden.

Az Érdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint Sz. János július 2-án éjjel Érd, Csanád utcában a sértett járó motorral leállított Opel típusú személygépkocsijába beült, azzal a céllal, hogy azt eltulajdonítsa. Ezt észlelve a sértett a jármű vezető oldali ajtajához futott, ahol a lehúzott ablakon benyúlt és megragadta a 36 éves férfi ruházatát, aki ekkor nagy sebességgel elindult, közben a sértettet a gépkocsi mellett húzta, amelynek hatására a férfi elengedte.

A gépkocsi tulajdonosa az eset következtében az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Sz. János a járművel egy érdi benzinkútra hajtott, ahol tankolt, majd fizetés nélkül távozott, amiben megpróbálta megakadályozni a benzinkút alkalmazottja, akit ennek során majdnem elütött. A rendőrök a férfit az esetről történt bejelentést követő 20 percen belül az Iparos úton megállították és elfogták.

A járőrök a férfit előállították az Érdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.