eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Döntött az ügyészség a soroksári futónő meggyilkolásának ügyében

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a gyanúsított férfi ellen, aki akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. A férfi jelenleg is börtönben van.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen - közölte a főügyészség vezetője. Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint a 40 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A vádhatóság szerint

a gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen - szexuálisan is - bántalmazta, majd megölte.

A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak s kifosztás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A törvény a bűncselekményeket - a halmazati szabályokra figyelemmel - tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni - jegyezte meg a főügyész. Ibolya Tibor közölte azt is, a bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi jelenleg letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×