eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Police.hu

Törökszentmikósi droghorror - állapotos nőkön kellett császármetszést végezni

Tizenegy év fegyházra ítélt a Szolnoki Törvényszék egy törökszentmiklósi drogdílert, aki a vád szerint 2012 és 2017 között otthonában kábítószert, új pszichoaktív anyagokat árult. Az ítélet nem jogerős.

A férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedés és pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt tíz évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották. A vádlott védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A törvényszék a férfi letartóztatásának fenntartásáról is határozott, ami ellen a vádlott védője ugyancsak fellebbezést nyújtott be.

Az ügy előzménye, hogy 2016 január végén több embert, köztük két várandós nőt életveszélyes állapotban szállítottak Törökszentmiklósról kórházba egy akkor újnak számító, veszélyes, pszichoaktív kábítószer fogyasztása miatt. A két nőn császármetszést hajtottak végre, az újszülötteket egy budapesti gyermekklinikára szállították. Egy évvel később három fiatalembert vittek eszméletlen, súlyos állapotban a szolnoki kórházba kábítószer túladagolása miatt Törökszentmiklósról.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×