eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bőnyi rendőrgyilkosság - Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra

Életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, a szabadlábra bocsátás lehetőségének kizárásával vádbeszédében az ügyész a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt férfira csütörtökön a Szombathelyi Törvényszéken zajló tárgyaláson.

Hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető módon elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettében indítványozta a vádlott bűnösségének megállapítását.

Az ügyészség álláspontja szerint egyértelmű és bizonyított, hogy 2016. október 26-án a vádlott lőtte le gépkarabélyával a nála házkutatást végezni akaró rendőr őrnagyot, közben veszélyeztetve két másik rendőr és saját felesége életét is.

A tárgyalás a védőbeszédekkel folytatódik, majd az utolsó szó jogán a vádlott is szót kap, pénteken pedig várhatóan ítéletet hirdet az elsőfokú bíróság.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×