eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mikulássapka Zsolnay Vilmos szobrán Pécsen 2018. december 6-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Vádat emeltek két, migránsokra támadó pécsi ellen

Két jemeni egyetemistára támadtak rá tavaly nyáron, felszólítva őket, hogy magyarul beszéljenek Magyarországon.

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két jemeni arabot, akik Pécsre, illetve Szegedre járnak egyetemre - írja a 24.hu.

A fiatalok egy pécsi üzletközpont előtt sétáltak tavaly nyáron, arabul beszélgetve, ezt hallották meg a támadók, majd azt kiabálták, "migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!"

A diákok, miután szóban védeni próbálták magukat, a két elkövető szidalmazni és követni kezdte az arabokat, majd mikor utolérték őket, az egyik helyi földre vitte az egyik arabot, miközben származásuk miatt folyamatosan szidták őket. A földre került egyetemista kereket tudott oldani, a másikukat viszont acélbetétes bakanccsal rugdosták össze, és csak később tudott elmenekülni.

Az eljárás most befejeződött, a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak megállapítására alkalmas, ezért emeltek ellenük vádat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×